Klienci Portu Łódź jako pierwsi w regionie mogą rozsmakować się
w propozycjach „jogurtowej krainy”.
1 marca w strefie restauracyjnej otworzył się nowy punkt gastronomiczny – Yogoland, którego specjalnością są mrożone jogurty. Fani mlecznego deseru będą mogli sami skomponować swoją wersję smakową wybierając,
w zależności od upodobań, rodzaj jogurtu, owoce, bakalie
i słodkie sosy. Oferta Yogoland obejmuje także koktajle na bazie jogurtu naturalnego lub soku z dodatkiem surowych owoców. Dodatkowo pyszne orzeźwienie zapewnią mrożone kawy i soki oraz napoje na bazie lodów.
Smaczne mrożone jogurty, bogate w proteiny, wapń, fosfor oraz witaminy A i C, to znakomita alternatywa dla wysokokalorycznych przekąsek. Odżywcze, lekkie i zawsze świeże desery w Yogolandii to także dobry pomysł na małe co nie co dla całej rodziny czy przyjaciół.
- Cieszymy się, że z początkiem wiosny, kiedy wszyscy chcemy się poczuć trochę lżejsi, możemy zaoferować naszym klientom smaczną, a także tym zdrową i niskokaloryczną przekąskę – mówi Andrzej Cieślik, dyrektor Portu Łódź.
Moda na lokale typu „yogurt shop” rozpoczęła się w Korei Południowej i szybko opanowała także Stany Zjednoczone
i Europę. W Polsce punkty Yogoland działają m.in.
w Poznaniu, Koszalinie i Bydgoszczy.
Więcej informacji o ofercie i wydarzeniach w Porcie Łódź znajduje się na stronie www.portlodz.pl.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz