Sukces w pieczeniu, uznanie bliskich i niezapomniane wrażenia smakowe zagwarantuje linia tartych bakalii marki BackMit, w skład której wchodzą najwyższej jakości Mak Mielony, Tarte Orzechy Włoskie, Tarte Migdały oraz Tarte Orzechy laskowe.
W trakcie wiosennych porządków warto zaopatrzyć kuchenne szafki w produkty ułatwiające gotowanie. I nie mowa tutaj o wymyślnych sprzętach AGD, lecz o artykułach spożywczych, które również mają ogromne znaczenie w kwestii oszczędzania czasu. Do takich z pewnością należą te z linii BackMit – jak Mak Mielony, Tarte Orzechy Włoskie, Tarte Migdały oraz Tarte Orzechy laskowe. O ich innowacyjnym charakterze świadczy konsystencja, która zdecydowanie przyśpiesza pracę w kuchni. Starte bakalie wystarczy dodać do ulubionego ciasta, aby bez zmagań z trudnymi
i czasochłonnymi przepisami cieszyć się pysznymi wypiekami oraz charakterystycznym zapachem
i smakiem bakalii o każdej porze roku.
Przysmaki na każdą okazję
Mak mielony marki BackMit to produkt, którego w przygotowaniach wielkanocnych w nowoczesnej kuchni zabraknąć nie może. Gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka ułatwi szybkie przyrządzenie makowych specjałów . Dotychczas masa makowa wiązała się z szeregiem procedur, takich jak przelewanie maku wrzątkiem w celu jego oczyszczenia, odsączanie, odparowania i trzykrotnego mielenie w maszynce z drobnymi oczkami. W przypadku pieczenia ciasta z Makiem mielonym marki BackMit omijamy wszystkie te czynności. Masa makowa wymaga jedynie połączenia w odpowiednich proporcjach składników takich jak cukier, cukier waniliowy, mleko, miód, cynamon, skórki cytronu, rum, rodzynki i zagotowania wszystkiego do napęcznienia. Placek orzechowy, orzechowe rogaliki, babki orzechowe, strudle orzechowe zarezerwowane są z kolei dla tartych orzechów - Tartych Migdałów, Tartych Orzechów Włoskich i Tartych Orzechów Laskowych. W zależności od ilości dodanego produktu, możemy jedynie urozmaicić ciasto o posmak bakaliowy, bądź upiec przysmak o zdecydowanym, intensywnym orzechowym smaku.
Piękno na wiosnę
Starania o zgrabną sylwetkę rozpoczynają się zazwyczaj wiosną. Zbudzeni po zimowym letargu pragniemy zgubić zbędne kilogramy nabyte w czasie zimy. Przyszedł czas na aktywność i zmiany złych nawyków żywieniowych. Linia BackMit pomoże w realizacji tych planów. Wypieki przyrządzone w domu ze sprawdzonych składników i zdrowych bakalii to świetna alternatywna dla tuczących i mało wartościowych pod względem odżywczym słodyczy - batonów, snaków i ciast z niepewnego źródła, pieczonych
ze składników nieznanego pochodzenia. Bakalie marki BackMit nie zawierają żadnych dodatków i składników konserwujących. Mamy pewność, że produkt ten jest naturalny, przez co zachowuje zarówno oryginalny smak, jak i właściwości zdrowotne bakalii. Dodatkowo, bakalie sygnowane marką BackMit pochodzą z najlepszych gatunkowo surowców, sprawdzanych przez państwowy urząd kontroli jakości. Zbierane raz do roku są z osobna tarte i natychmiast pakowane w atmosferze spożywczego gazu obojętnego. Otrzymany przez firmę VOG Polska Sp. Z o.o., certyfikat IFS, potwierdza, iż firma spełnia wymagania na poziomie wyższym w zakresie konfekcjonowania, pakowania oraz dystrybucji artykułów spożywczych. Wygodne opakowania bakalii, o gramaturze 200 g i 1 kg, chronią także zawartość przed niekorzystnym działaniem słońca.
Trudne przepisy i czasochłonne pieczenie odchodzą do lamusa. Ich miejsce zajęły: oszczędność czasu
i nieskomplikowane receptury. Dzięki linii tartych bakalii marki BackMit, wolne chwile efektywnie spędzimy z najbliższymi, delektując się smakiem domowych, pysznych i pachnących ciast.
Przepis na ciasto makowe z polewą
Składniki:
Biszkopt:
4 duże jaja
szklanka cukru,
szklanka mąki,
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki oleju
Masa:
40 dag maku mielonego BackMit
szklanka cukru trzcinowego
kostka margaryny
3 jaja
olejek migdałowy
1, 5 szklanki mleka
1 łyżkę kaszy manny
5 dag wiórków kokosowych
polewa czekoladowa
Przygotowanie:
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier, a następnie żółtka, mieszając. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszać, na koniec dodać olej. Ciasto wlać do okrągłej tortownicy (średnica 24 cm) i piec około 45 min w temperaturze 180 stopni. Mak mielony BackMit zalać mlekiem i poczekać, aż mleko wsiąknie w mak, a następnie dodać jaja. Margarynę zagotować z cukrem, dodać masę z maku, kaszę mannę, gotować chwilę i dodać olejek migdałowy. Biszkopt przekroić na dwie części. Na jedną nałożyć połowę masy, przykryć drugą częścią biszkoptu i na to wyłożyć drugą część masy makowej. Ciasto polać polewą czekoladowa i posypać wiórkami kokosowymi.
Tarte Orzechy włoskie marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9, 99 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.
Tarte Orzechy laskowe marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9,99 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.
Mak mielony marki BackMit
Masa netto: 200 g, 1 kg
Cena brutto 200 g: 4,59 zł
Cena brutto 1kg: 19, 19 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.
Tarte Migdały marki BackMit
Masa netto: 200 g
Cena brutto: 9,99 zł
Marka: BackMit
Producent: VOG Sp. z o.o.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz