wtorek, 29 stycznia 2013

Chrupiący pomidor?

Chrupiący pomidor?

Mało kto wie, że ojczyzną pomidorów jest Ameryka Południowa. Na nasze stoły trafiły one stosunkowo niedawno - do polskiego menu pomidory wprowadziła Królowa Bona. Od razu zyskały ogromną popularność, nie tylko dzięki swoim walorom smakowym, ale przede wszystkim dzięki wysokiej zawartości witamin (C i E) oraz minerałów (potas i żelazo).

Chrupiące plasterki pomidora Crispy Natural to produkt o bardzo niskiej zawartości soli, bez sztucznych barwników i konserwantów. Wytwarzany bez użycia wysokich temperatur, smażenia i pieczenia, zachowuje wartości zbliżone do tych, które znaleźć można w świeżych pomidorach. Jest doskonałym źródłem błonnika pokarmowego. Charakteryzuje się lekkim i delikatnym smakiem pomidorów ze szczyptą ziół- bazylii i oregano. Zawartość 20-gramowego opakowania zrobiona jest z trzech świeżych pomidorów o łącznej wadze 450 g. Stanowi 1 z 5 porcji owoców i warzyw zalecanych do spożycia w ciągu dnia. 


Dietetycy i specjaliści ds. żywienia rekomendują chrupiące plasterki warzyw i owoców Crispy Natural jako naturalną alternatywę dla ciężkich i wysokokalorycznych przekąsek, chipsów i snacków.


Chrupiące plasterki pomidora Crispy Natural są produktem bezglutenowym, dzięki czemu mogą być spożywane także przez osoby z celiakią.


Jedno opakowanie Chrupiących plasterków pomidora Crispy Natural zawiera 64 kalorie. Produkt dostępny jest w sklepach spożywczych na terenie całego kraju.

Cena:2,50 zł / op. 20 g

www.crispynatural.pl  

www.sklep.crispy.pl

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz